Praca w gastronomii, doskonały pomysł na początek kariery zawodowej

Dlaczego warto zacząć swoją karierę z nami?

Zapytaliśmy kilku pracowników z naszej firmy o to, dlaczego warto zacząć swoja karierę od gastronomii. Oto odpowiedzi.

1. Ciągły kontakt z ludźmi.Praca w gastronomii sama z siebie jest ciekawa i wesoła, a tu jeszcze i w hotelu w Centrum Stolicy, ile zabawnych gości można spotkać 🙂

2.Prestiż! Można nie wiedzieć dokładnie jak to działa i z czym to jedzą, ale jak to brzmi “Jestem kelnerem w Hotelu Marriott”.

3.Dobra szkoła Kultury Osobistej.Praca w prestiżowych hotelach, więc są wymagania. Minimalnie nauczysz się manier zachowania przy stole. Czyli: gdzie i z której strony nóż i łyżka, a gdzie widelec 🙂 Który kieliszek do białego, a który do czerwonego itd. Są to przydatne informację dla życia codziennego i kiedy usiądziesz przy stole z Królową Anglii nie będzie ci wstyd 🙂

4.Wytrenujesz odporność na stress. Gastro to ciągły kontakt z ludźmi, a oni mają swoje humorki 🙂 

5.Dobry i w miarę łatwy dodatkowy pieniążek.U nas grafik układasz sam, pracujesz ile możesz i chcesz. 

6.Nowi przyjaciele.Gastro łączy wszystkich. Restauracje, PUBy i Bary często organizują tak zwane “Gastro Party” tylko dla pracowników gastronomii. Nowi ludzie, historie, wymiana doświadczeniem i fajne zniżki 🙂